Négy évet kapott a kezdő drogkereskedő

Vágólapra másolva!
Jogerősen négy év börtönnel sújtott a Nyíregyházi Törvényszék egy magyar férfit, aki két éve Ukrajnából szerzett harminc gramm marihuánájából tíz grammot eladott, később azonban közel fél kilogramm drogot csempészett az országba hasonló célból. 
Vágólapra másolva!

B. Tibor 2010 februárjában forgalomba hozatal céljából összesen 30 gramm marihuánát szerzett be ukrán állampolgáságú társával, S. Attilával közösen, amelyből 10 grammot 15 ezer forintért adtak el Magyarországon - állapította meg a bíróság. Néhány hónappal később azonban a tiszabecsi határátkelőnél a vádlottak további 378 gramm marihuánát is vásároltak továbbértékesítés céljából, ekkor azonban egy rendőri ellenőrzés során lebuktak.

Az ügy elsőrendű vádlottját, a büntetett előéletű B. Tibort jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte a törvényszék, a másodrendű vádlottjűra, S. Attilára is hasonló ítélet vár, ő azonban gondokodási időt kért, ezért büntetésre még nem jogerős.

A vádlottakra mellékbüntetésként négy-négy év közügyektől való eltiltást szabott ki a bíróság, amely az ukrán állampolgárságú másodrendű vádlottat öt évre kiutasította az országból.