Trianon-emlékművet rongáltak Dunakeszin

Vágólapra másolva!
Ismeretlen elkövetők a hétvégén megrongálták a trianoni emlékművet Dunakeszin - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Kovács Viktória elmondta: a tettesek elvitték az emlékműhöz tartozó keresztet. A rendőrség ismeretlen tettesek ellen rongálás miatt folytat eljárást. A közelmúltban a dunakeszi Millennium parkban található honfoglalási emlékmű tetején elhelyezett, fából készült turulmadár egyik szárnyát törték le.

Dér Győző alkotásának megrongálásáról szeptember 26-án érkezett bejelentés a helyi rendőrkapitányságra, a rendőrség az ügyben szintén rongálás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Jobbik hétfőn közleményben tájékoztatta az MTI-t az újabb szoborrongálásról. A párt közölte: eredetileg egy bronzból készült keresztet helyeztek el az emlékművön, amelyet értékes volta miatt korábban többször elloptak, és pótolni kellett. Később a bronzkeresztet már csak megemlékezések idején helyezték a Szent Koronára, hétköznapokon egy műgyantából készültet hagytak a helyszínen.