Megjelentek a kormány hirdetései az IMF-tárgyalásokról

Vágólapra másolva!
"Nem engedünk az IMF-nek!", "Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét" - áll többek között azokban az egész oldalas hirdetésekben, amelyeket több országos napilapban jelentetett meg kedden a magyar kormány.
Vágólapra másolva!

A Kormány információ felcímet viselő egész oldalas hirdetésekben rövid mondatokban jelenik meg a magyar álláspont az IMF-tárgyalásokról.

A Napi Gazdaságban és a Magyar Nemzetben a "Mit várunk az IMF-től?" kérdésre az a válasz: tiszteletet, bizalmat! A Népszavában, a Népszabadságban és a Metropolban az ingatlanadó elutasítását fejezi ki a hirdetés egy "NEM" felirattal.

A Magyar Hírlapban és a Blikk utolsó oldalán egész oldalon ugyanezen a módon a családi támogatások csökkentésének elutasítása jelenik meg, a "Nem engedtünk az IMF-nek!" felirat fölött.

Forrás: [origo] fotó
Hirdetések a Blikkben, a Napi Gazdaságban és a Népszabadságban

A kampányt bruttó 200 millió forintért az IMG Inter Media Group Kft. készítheti el - derül ki a Kormány.hu-n közzétett szerződésből. A cég felelős a kampány médiatervezéséért, bonyolítja a médiavásárlásokat, végzi a kreatív tervezést és kivitelezést, valamint intézi a nyomdai kivitelezést október 8. és november 8. között.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Magyar Állandó Értekezlet ülésén azt mondta: ahogy Magyarország idén is képes volt arra, hogy IMF-megállapodás nélkül működtesse a gazdaság finanszírozását, úgy 2013-ban is képes lesz rá. "A megállapodással persze könnyebb a finanszírozás, de anélkül is lehetséges" - tette hozzá. Úgy gondolja, 2013 első negyedévére már kiderül a magyar gazdaság finanszírozásának néhány kérdése: olcsóbban vagy drágábban, IMF-fel vagy IMF nélkül.