Vágólapra másolva!
A volt miniszterelnök a következő három hétben az ország nehéz helyzetű településeit keresi fel, almát szed, homokot lapátol, és szegénytelepen alszik majd.
Vágólapra másolva!

Többhetes országjárást kezdett Gyurcsány Ferenc, a volt miniszterelnökhöz pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) több politikusa is csatlakozik. A program kedden homoklapátolással és almaszedéssel indult a szabolcsi Tiszaadonyban. A korábbi kormányfő a következő legalább három hétben az ország nehéz helyzetű településeit keresi fel, az ott dolgozó családok hétköznapjaival ismerkedik, beáll közéjük dolgozni, és velük is lakik majd, csak a hétvégéket tölti Budapesten - közölte a DK.

"Nem akarok protokollprogramokat! Vendéglátóinkkal élünk egy-egy napot, velük kelünk, megyünk munkába, ahol tudunk, velük dolgozunk. Alszunk szegénytelepen, alszunk roma vendéglátóinknál, bumlizunk a hajnali vonattal vagy busszal" - írta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, hogy azért is döntöttek az országjárás mellett, mert a DK parlamenti lehetőségei korlátozottak.

A párt közleménye szerint A mi országunk elnevezésű körút során politikusaik "az ország elveszettnek tűnő, a kormány által leszakadásra ítélt vidékeit" keresik fel. Gyurcsány Ferenc minden állomáson ott lesz, a DK többi képviselője pedig alkalmanként csatlakozik hozzá.

Forrás: MTI/Taipusz Attila
Gyurcsány homokot lapátol

A program kedden kezdődött a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszaadonyban, ahol a volt kormányfő homokot hord a Tisza partjáról a település játszóterére, majd almarázásban és -szedésben vesz részt a helyi emberekkel, délután pedig egy vásárosnaményi fodrászüzletben tart lakossági találkozót.

Gyurcsány Ferenc a következő hetekben Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Békés és Baranya megyei településekre is ellátogat majd.