Dugókat hozott a körúti felújítás

Vágólapra másolva!
Hatalmas tömegek várnak a pótlóbuszokra a körúti villamospálya felújításának első munkanapján. A megszokottnál kevesebb autós választotta  ezt az útvonalat, de vannak csomópontok, ahol így is nagy a dugó.
Vágólapra másolva!

A 4-es és a 6-os villamosok helyett pótlóbuszok viszik az utasokat pályafelújítás miatt: napközben a Blaha Lujza tér és a Boráros tér között, éjszaka pedig a teljes vonalon. A felújítás várhatóan november 5-ig tart.

Az [origo] tudósítója szerint a pótlóbuszokra tömegek várnak, de hétfőn reggel még nem okoztak az átlagnál sokkal nagyobb fennakadást, mert a buszok kifejezetten sűrűn járnak. A pótlóbuszok vonalán nincs mindenhol egységesen dugó, mivel kevesebb autós választotta ezt az útvonalat, de vannak csomópontok, mint például a Blaha Lujza tér, ahol nagy a torlódás.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

A József körúton és a Ferenc körúton buszsávot jelöltek ki, így az autósok csak egy sávban haladhatnak. Az Üllői úton a kereszteződésnél sávelhúzással irányonként csak két sáv járható, a Baross utcai kereszteződésnél pedig irányonként csak egy sáv.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]



A Boráros téren a Petőfi hídról a Soroksári út felé - a felújítás idején - 3 forgalmi sáv van. A 2-es villamosok és a 3-as metró a csúcsidőben sűrűbben közlekedik, a pótlóbuszok 1-2 percenként indulnak.