Lemondott Hoffmann Rózsa helyettese

Vágólapra másolva!
Felmentését kérte Gloviczki Zoltán, akit az elmúlt időszakban sokat támadtak a köznevelési törvény miatt.
Vágólapra másolva!

Felmentését kérte posztjáról Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár - írta csütörtöki számában a Népszabadság, amelynek a hírt Gloviczki Zoltán meg is erősítette. A Népszabadság úgy tudja, hogy Hoffmann Rózsa helyettesének lépésében komoly szerepet játszott az a folyamat, amelynek következtében az oktatási államtitkár szerdán arra kényszerült, hogy tárgyalóasztalhoz üljön a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, valamint három további oktatási érdekképviselet vezetőivel.

A lap azt írta, Gloviczki Zoltánt az elmúlt időszakban komoly támadások érték, elsősorban a köznevelési törvény előkészítetlensége miatt. A Népszabadság úgy tudja, hogy a helyettes államtitkár maga állt föl.

A Pedagógusok Szakszervezete bejelentette, hogy sztrájkbizottság létrehozását kezdeményezi. A szervezet azt szeretné elérni, hogy az Országgyűlés tartson vitanapot a köznevelési törvényről. Matolcsy György a múlt héten jelentette be, hogy 2014-re halasztották a pedagógusok béremelését és az életpályamodell bevezetését.