Bozótvágóval kaszabolta le a családját a táti gyilkos

Tát, kettős gyilkosság, lezárt utca ott, ahol egy fiatal fiú bozótvágóval megölte anyját és nagyanyját
Vágólapra másolva!
Nem járt buliba, csak a Duna-partra, a szomszédok zárkózottnak és csendesnek ismerték azt a fiút, aki a gyanú szerint szerdán bozótvágóval lemészárolta a családját Táton. Róla feltételezték a legkevésbé, hogy ölni tudna, a nagymamája szerint talán kábítószert fogyaszthatott, azért ölt.
Vágólapra másolva!

Alig egy órával a halála előtt még nevetve jött haza a vásárból az a 44 éves nő és 66 éves anyja, akivel állítólag saját fia végzett szerdán a Komárom-Esztergom megyei Táton. A 21 éves fiú jelenleg is szökésben van, a rendőrséget a bátyja és a nagybátyja értesítette, miután az idősebb testvér rátalált az anyja és a nagyanyja holttestére. Csütörtökön délelőtt több rendőrautó is körözött Táton, feltehetően a fiút keresték.

Fotó: Nagy Attila [origo]
A meggyilkolt család háza előtt fehér furgon áll (a képre kattintva galéria nyílik)

Az [origo] tudósítójának csütörtökön még Tát másik felén is azt mondták, nem értik az esetet, mivel látszólag minden rendben volt, a 21 éves fiú és az anyja között pedig bensőséges kapcsolat volt. Az anya Facebook-profilján például szinte csak a fiait ábrázoló képek vannak, és még a borítókép is azt ábrázolja, ahogy magához öleli a kisebbik fiát.

A család rendezett körülmények között élt, tiszta, jól gondozott volt a kertjük, nem voltak problémák - mondta egy közelükben élő idős pár. Az anya egy esztergomi gyárban dolgozott, ahol sokszor vállalt esti műszakot is. A szomszédok szerint hirtelen történhetett a gyilkosság, mert még alig egy órával azelőtt is találkoztak az anyával és a nagyanyával, hogy ellepték volna a környéket a rendőrök. "Vidámak voltak, és azt ajánlották, hogy menjek el én is a vásárba, mert éppen onnan jöttek" - mondta egy szomszéd.

Senkivel nem jártak össze

A szomszédok szerint a család zárkózott életet élt, mindenkivel köszönőviszonyban voltak, de senkivel sem jártak össze. A házukkal tőszomszédságban lévő kocsmában például sohasem látták egyiküket sem, és még a hátsó szomszéd is azt mondta, hogy alig beszélt velük.

Fotó: Nagy Attila [origo]
A házban csütörtökön helyszíneltek a rendőrök (a képre kattintva galéria nyílik)

Az anya, a nagymama, a fiú és a nagybácsi élt együtt - mesélte két szembeszomszéd. A szülők ugyanis már évekkel ezelőtt elváltak, az idősebb testvér pedig elköltözött. Csütörtökön rendőrségi kordon zárta le az utca azon részét, ahol a ház áll, rendőrök mászkáltak ki-be a házba, az udvaron pedig helyszínelőkocsi parkolt. A nagybácsi és az idősebb testvér a helyszínelés alatt nem mehetett be a házba, ők egy fehér kisteherautóban várakoztak a rendőrségi kordonon belül.

Nem járt buliba, nincs barátja

"Olyan halk szavú" - mondták a kisebbik fiúról a szomszédok. Az idősebb pár meg is lepődött, amikor megtudták, hogy a fiatalabb fiút gyanúsítják a gyilkossággal. "Az idősebbnek voltak rendőrségi ügyei" - mondták, és azt is hozzátették, úgy tudják, drogozott is. Ezzel szemben a fiatalabb fiú a két szomszéd szerint jó tanuló volt, és soha nem volt vele gond.

"Mindig azt mondtam neki, hogy menjen el buliba, szerezzen barátokat" - mondta a fiúról az apai ági nagymamája, aki szintén Táton él. Az idős nő azt mesélte, hogy a fiú leginkább a Duna-partra szeretett járni, és a ballagására pénzt kért tőle nyaklánc helyett.

Fotó: Nagy Attila [origo]
A nagymama szerint az unokája leginkább a Duna-partra szeretett járni (a képre kattintva galéria nyílik)

"Lekaszabolta őket" - mondta sírva az idős nő. Szerinte a közvetlen szomszéd még sikolyokat sem hallott, a fiú pedig bozótvágót használt. A nagymama nem tudta megmondani, mi indokolta a fiú tettét, csak annyit mondott, hogy talán ő is kábítószert fogyaszthatott. A nagymama szerint a fiú apja csak nemrég, tőle tudta meg, hogy mi történt, és a munkája miatt csak pénteken tud Tátra érkezni.