Tarlós: A közműadó nem lesz elég a BKV-ra

Vágólapra másolva!
A közműadó kevés lesz a BKV jövő évi finanszírozására - mondta Tarlós István újságírói kérdésre válaszolva egy csütörtökön tartott sajtótájékoztatón. Budapest főpolgármestere biztos abban, hogy a közműadóból befolyt pénzt a főváros kapná, de hogy mennyit, még nem lehet tudni.
Vágólapra másolva!

Tarlós István, főpolgármester szerint a közszolgáltató cégek által fizetendő közműadót a fővárosi önkormányzat kaphatja, amit a város csak közlekedésfinanszírozásra fordíthat, de valószínűsíthető, hogy a BKV és a BKK következő évi stabil működéséhez ez a pénz nem lesz elég - válaszolta újságírói kérdésre egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

A főpolgármester egy másik kérdésre válaszolva elmondta, hogy egyelőre nem tudja megítélni, hogy mekkora pénz folyhat be az új adóból, mert nemcsak Budapestet és nemcsak a saját közszolgáltatóikat érintené, hanem a távközlési és elektromos cégeket is. Az összegről a legkorábban pénteken kaphat információkat a város - tette hozzá Tarlós István.

A kormánnyal folyó egyeztetésekről a főpolgármester azt mondta, csütörtök délután találkozik Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettessel, aki részt vett a tárgyaláson, amely pénteken is folytatódik. Tarlós István reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a közlekedés tárgyában a jövő héten utoljára egyeztetnek, ellenkező esetben attól tart, hogy a jövő évi finanszírozással komoly problémák lehetnek.