Tűz miatt kiürítették a Műegyetemet

2012.10.18. 10:02

Egy lift gyulladt ki a Budapesti Műszaki Egyetem T. épületében, az épületet átmenetileg kiürítették. Az éjjel a csornai kollégiumban a kazán robbant föl.

Tűz miatt rövid időre el kellett hagyniuk a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyik épületét az ott tartózkodóknak, úgy tudni, nem sérült meg senki - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtök reggel. Kisdi Máté elmondta, hogy a T jelű épület 6. emeletén a liftgépház elektromos kapcsolószekrénye füstölt, ezt észlelték az egyetem munkatársai, és porral oltó készülékkel eloltották a tüzet. Az épületet száz embernek kellett elhagynia.

A tűzoltók a helyszínt csak biztosították, valamint felügyelték az átszellőztetést. Az oltás és a kiürítés megtörtént a tűzoltók kiérkezése előtt.


A csornai kollégiumban a kazán robbant föl

Több mint ötven diáknak és tanárnak kellett elhagynia egy csornai szakközépiskola kollégiumát az éjjel, mert felrobbant az egyik kazán - tudatta a katasztrófavédelem megyei ügyelete csütörtök reggel az MTI-vel. A közlés szerint az épület melegvíz-kazánjában történt a robbanás, így a fűtési rendszer nem rongálódott meg.

A kollégistáknak csupán fél órára kellett elhagyniuk az épületet, egy közeli étkezdében várták ki, míg a tűzoltók végeztek a munkával.

KAPCSOLÓDÓ CIKK