Óva int október 23-a miatt a BKK

Vágólapra másolva!
Több tucat utcát lezárnak kedden, és több BKV-járat útvonala is módosul október 23-án. A BKK mindenkit arra kér, hogy kerülje el a belvárost, ha teheti.
Vágólapra másolva!

Az október 23-i megemlékezések miatt jelentős forgalomkorlátozásra, és emiatt a közösségi közlekedés menetrendjének módosulására kell számítani. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt kéri, aki nem a rendezvényre megy, az kerülje el a belvárost. A Szabad Sajtó utat és a Kossuth utcát már reggel 8 órától lezárják egészen 20 óráig, a buszsávokat 8 és 14, valamint 18 és 20 óra között viszont megnyitják.

Felvonulás miatt a Széna tér - Margit körút - Margit híd - Szent István körút - Bajcsy Zsilinszky út - Alkotmány utca útvonalon délután 14 és 16 óra között kell forgalomkorlátozásra számítani. A BKK közlése szerint a belvárosban jelentős forgalomkorlátozások lesznek, kerülőútként a Könyves Kálmán körút - Hungária körút - Róbert Károly körút útvonalat ajánlják.

A közösségi közlekedésben szintén jelentős változások lesznek, a 2-es villamos egész nap rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth tér között szállít csak utasokat, a 4-6-osok a Széll Kálmán tér helyett 14 és 15 óra között a Jászai térig, 15 és 16 óra között pedig a Nyugati pályaudvarig közlekednek. 18 és 20 óra között két rendezvény miatt lezárhatják a Károly körutat, az Astoriát és a Múzeum körutat is, ebben az esetben a 47-es és 49-es villamosok a Batthyány térre közlekednek.

A 70-es és 78-as trolibuszok már üzemkezdettől módosított útvonalon járnak egészen 21 óráig, a Honvéd utcai megállót mindkét irányban a Kálmán Imre utcába helyezik át. A Szabad Sajtó úton közlekedő összes buszjárat terelt útvonalon jár majd a tüntetés miatt 14 és 18 óra között. Az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8-as, a 112-es, a 173-as, a 173E és a 178-as buszok a Szabadság hídon keresztül közlekednek, és nem érintik a Ferenciek tere megállót, e helyett a Kálvin téren és a Fővám téren állnak majd meg.

Motorosfelvonulás miatt 11 órától forgalomkorlátozásra kell számítani a Jagelló út - BAH-csomópont - Krisztina körút - Alkotás utca - Nagyenyed utca - Böszörményi út - Jagelló út - Hegyalja út - Erzsébet híd - Rákóczi út - Kerepesi út - Albertirsai út - Jászberényi út - Maglódi út - Sírkert utca útvonalon. Innen a motorosok 12.30-tól átvonulnak Corvin-negyedhez a Maglódi út - Sibrik Miklós utca - Üllői út - Ferenc körút - Petőfi híd - Kosztolányi Dezső tér - Bartók Béla út - Szent Gellért rakpart - Attila út - Krisztina körút - Széna tér - Margit körút - Árpád Fejedelem útja - Árpád-híd - Dózsa György út - Andrássy út - József Attila utca - Pesti alsó rakpart - Közraktár utca - Ferenc körút útvonalon. A forgalomkorlátozások teljes listáját itt érheti el.