Elutasították az M3-ason balesetező nő ajánlatát

2012.10.24. 8:49

Bár az M3-ason augusztusban négy halálos áldozattal járó balesetet okozó szlovák nő családja pénzt ajánlott fel a hozzátartozóknak, azok nem fogaták el. Inkább kártérítési pert indítanak.

Akár százmillió forintos kártérítési per indulhat az M3-as autópályán augusztusban négy halálos áldozatot követelő balesetet okozó szlovák nő ellen - írja a Blikk.

A lap úgy tudja, hogy a milliárdos vagyonnal rendelkező családból származó 35 éves nő anyja megkérte ügyvédjét, vegye fel az áldozatok hozzátartozóival a kapcsolatot, ám azok nem akartak peren kívüli megállapodást kötni. Inkább úgy döntöttek, peres úton kérnek kártérítést. Tóth M. Gábor, a szlovák nő ügyvédje közölte, először nem kártérítést, hanem kártalanítást ajánlottak fel, ez pedig azt jelenti, hogy függetlenül a büntetőeljárás eredményétől mindenképpen anyagi támogatást nyújtottak volna az áldozatok hozzátartozóinak.

Forrás: AFP/Isza Ferenc

Kamarás Péter jogi szakértő a lapnak azt mondta, a kártérítés összege függ az elhunytak korától, az általuk eltartott személyek számától, anyagi helyzetüktől. Hozzátette: bár nem ismeri pontosan az ügy részleteit, fejenként akár több 10 millió forintot kaphatnak a hozzátartozók.