Kuruzslók ellen indult eljárás Nagykanizsán

Vágólapra másolva!
Orvosi végzettség nélkül kezeltek pácienseket egy nagykanizsai fogorvosi rendelőben. Az esetre úgy derült fény, hogy egy betegnek szövődményei lettek a kezelések után.
Vágólapra másolva!

Kuruzslás miatt büntetőeljárás indult két ember ellen, akik szakorvosi végzettség nélkül kezeltek fogászati betegeket másfél éven át Nagykanizsán - közölte a városi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Farsang Boglárka elmondta: egy betéti társaság rendelőjében tavaly április óta nem volt fogorvos, azóta az ott dolgozó asszisztens és fogtechnikus kezelte a pácienseket.

Az esetre azt követően derült fény, hogy egy betegnek szövődményei keletkeztek a kezelések után, s mivel felvetődött annak gyanúja, hogy nem is orvos látta őt el, rendőrségi feljelentést tett.

A beteget előzőleg több alkalommal is fogadták a betéti társaság Hevesi utcai rendelőjében, de a szövődmények jelentkezése után vált számára gyanússá, hogy nem is fogorvos kezelte. A rendőrség a nyomozás során megállapította, hogy 2011 áprilisa óta valóban nem volt orvos a rendelőben, a pácienseket az addigi asszisztens és a fogtechnikus látta el - közölte az osztályvezető.

A fogtechnikus férfit és a fogászati asszisztensnőt - apát és lányát - szerdán gyanúsítottként hallgatták ki. Elmondták, hogy az elmúlt időszakban 50-100 fogászati beteget kezeltek. A rendőrök kuruzslás miatt büntetőeljárást indítottak ellenük. A rendelőt üzemeltető betéti társaságnak egy Nagykanizsához közeli településen is van fogászati rendelője, ott szabályszerűen egy alkalmazott fogorvos látta el a betegeket.

A rendőrség várja azoknak a pácienseknek a jelentkezését, akik a Hevesi utcai klinikán jártak az elmúlt másfél évben.