Mégis lesz járási kirendeltség Gyömrőn

Vágólapra másolva!
A múlt héten a gyömrői képviselőtestület még elutasította, most azonban zöld utat adott a járási szerződés aláírásának. A kormányhivatal ugyanis engedett a kérésüknek, és járási kirendeltséget fog telepíteni a városba.
Vágólapra másolva!

Gyömrő képviselő-testülete - a múlt heti döntését megváltoztatva - felhatalmazta a polgármestert a megyei kormányhivatallal kötendő, a monori járás kialakításáról szóló megállapodás aláírására, miután sikerült megegyezni egy, Gyömrőn létesülő járási kirendeltségről - tájékoztatta a csütörtöki rendkívüli testületi ülés után a település alpolgármestere az MTI-t.

A múlt héten ugyanis a képviselőtestület nem adott a polgármesternek felhatalmazást a megyei kormányhivatallal kötelezően kötendő járási megállapodás aláírására. A döntésük hátterében az állt, hogy bár a szakminisztériummal folytatott egyeztetéseken ígéretet kaptak egy úgynevezett járási kirendeltség létesítésére, ezt a lehetőséget végül megtagadták tőlük. Ha a Monorhoz hasonló lélekszámú és adottságú Gyömrőn (ahol okmányiroda is működik) megnyílhatna egy kihelyezett ügyintézési helyszínként működő kirendeltség, a 17 ezres településen élőknek nem kellene mindenért Monorra utazniuk - magyarázta akkor az alpolgármester.

Mezey Attila most közölte, az után, hogy városuk polgármestere a múlt héten nem volt hajlandó aláírni a vonatkozó dokumentumot, egyeztetések kezdődtek a városvezető és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott között. A tárgyalások sikerrel végződtek, januárban 16 dolgozóval felállhat egy járási kirendeltség Gyömrőn, ehhez a tárgyi és személyi feltételeket a város biztosítja. A megegyezés után a település képviselő-testülete csütörtöki rendkívüli ülésén felhatalmazást adott Gyenes Levente (Gyömrő 2000 Kör) polgármesternek a monori járás kialakításáról.