Gyöngyösön és Szolnokon is tüzet kell oltani

Vágólapra másolva!
Tizenöt embert kellett kimenekíteni egy gyöngyösi lakóépületből a tűz miatt. Szolnokon egy tízemeletes panelház hetedik emeleti lakásában is tűz keletkezett hajnalban.
Vágólapra másolva!

Gyöngyösön teljes terjedelmében ég egy lakóépület és egy melléképület, a környező épületekből tizenöt embert kellett kimenekíteni. Antal Erika, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: sérültekről egyelőre nincs tudomásuk. Az oltást nagy erőkkel a gyöngyösi, hatvani, hevesi tűzoltók és a megyei műveleti szolgálat végzi, magas riasztási fokozat van érvényben.

Szolnokon egy tízemeletes panelház hetedik emeleti lakásában is tűz keletkezett hajnalban. A Széchenyi városrész Hild Viktor utcai lakóépületében eddig tisztázatlan okból csaptak fel a lángok, az oltáshoz hat járművel több mint tizenöt tűzoltó vonult ki. A hetedik emeleti lakásban egy embert találtak, akit a mentők életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

A társasházból az elsődleges adatok szerint átmenetileg 54 embernek kellett elhagynia az otthonát. A lángokat háromnegyed hatra sikerült megfékezni, a tűz nem terjedt át a többi szintre, illetve a tetőre. A lakók nagy része időközben visszatérhetett az épületbe, ahol az utómunkálatok jelenleg is tartanak - tette hozzá a szóvivő.