Vádat emeltek a szerelmét halálra szurkáló rendőr ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek a volt barátnője megölésével gyanúsított szigetszentmiklósi rendőr ellen, aki 83 késszúrással gyilkolta meg áldozatát. Az indíték szerelemféltés volt a vádirat szerint.
Vágólapra másolva!

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség azt a volt rendőr nyomozót, aki a gyanú szerint az idén nyáron halálra szurkálta volt barátnőjét egy szigetszentmiklósi lakásban - közölte Kállai Gábor ügyészségi szóvivő pénteken az MTI-vel. A vádiratot már megküldték a Budapest Környéki Törvényszéknek.

A dokumentum szerint a 36 éves Z. Csaba - aki 2006 augusztusától dolgozott rendőr nyomozóként a szigetszentmiklósi rendőrkapitányságon - 2009 júniusában került munkatársi, majd körülbelül egy év múlva szerelmi kapcsolatba a későbbi sértettel. Viszonyuk azért romlott meg, mert a vádlott 2011 végén visszaköltözött a korábbi élettársi kapcsolatából származó kiskorú gyermekeihez.

Az idén februárban a pár szakított, de változatlanul egy munkahelyen dolgoztak, így szinte nap mint nap veszekedtek a történtek miatt - áll a vádiratban. A férfit ezért felettesei más beosztásba helyezték, de ő nem tudta elfelejteni volt barátnőjét. Július 5-én is többször kereste telefonon a nőt, majd este 10 óra körül elindult dunavarsányi otthonából a nő szigetszentmiklósi társasházi lakásához.

A volt barátnő beengedte a férfit, beszélgetni kezdtek, majd hangos vita alakult ki közöttük. Veszekedés közben a vád szerint a férfi egy fiókból elővett egy 9,7 centiméter pengehosszúságú konyhakést, és 83-szor megszúrta a nőt. Az áldozat halálát - a vádirat szerint - a tüdőt és a szívet ért 12 szúrás okozta (ezek egyenként, önmagukban is halálosak voltak).

A bűncselekmény elkövetése után - ugyanazt a kést használva - Z. Csaba öngyilkosságot kísérelt meg, többször has- és szívtájékon szúrta magát. A férfit igen súlyos sérülésekkel - egyebek mellett szív- és májsérülésekkel - szállították kórházba.

A szakértők szerint a férfi nem elmebeteg, cselekményének kiváltó oka a féltékenység, szerelemféltés volt - olvasható a vádiratban.