Vágólapra másolva!
Az egyik jelölt fiát állítólag megverték a konkurens szervezet aktivistái. Az MSZP és a Jobbik helyi szervezete is bejelentést tett a Fidesz által támogatott jelölt ellen a helyi választási bizottságnál, Ráduly Zsolt gyanújuk szerint ugyanis nagy tömegben szállíttatta a szavazófülkékhez a helyieket.
Vágólapra másolva!

Nem sikerül zökkenőmentesen lebonyolítani az időközi választást Tiszavasváriban. A Hvg.hu helyszínen tartózkodó munkatársának beszámolója szerint az egyik jelölt azt állítja, hogy fiát egy másik szervezethez tartozó aktivisták vascsővel megverték, emellett az MSZP és a Jobbik helyi szervezete is panaszt tett a választók szervezett utaztatása miatt a választási bizottságnál.

Az MSZP-sek közelményük szerint hajnalban a település több pontján "szervezett választói mozgósításra lettek figyelmesek", amelynek során alkoholt is osztottak. A helyszínen ráadásul felbukkant a Fidesz által támogatott Tiszavasváriért Közéleti Egyesület polgármesterjelöltje, Ráduly Zsolt is.

A Jobbik szintén Ráduly Zsolt és aktivistái ellen tett bejelentést, a "civil szervezet mögé bújt Fidesz kampánycsapata" szerintük ugyanis tömegesen szállította a szavazóurnákhoz a helyi cigányokat. Az ellenzéki párt a történtekről videofelvételeket is készített. Gyüre Csaba, a Jobbik országgyűlési képviselője 15 gépjármű vezetője ellen tett büntetőfeljelentést.

A Hvg.hu helyi tudósítója szerint egy szervezett szavazásról szóló híresztelésről kiderült, hogy az önkormányzat által biztosított buszjáratok vitték a távolabb eső településrészekről az ott lakókat szavazni. A rendőrség a lap szerint igazoltatta a buszon lévőket, és az egyik tévécsatorna kiérkező stábját is.

Este fél hatig a választásra jogosultak 45,77 százaléka adta le szavazatát a szabolcsi településen, amelyen azért kell időközi polgármester- és képviselő-választást tartani, mert az önkormányzat augusztus 1-jén feloszlatta önmagát. A választók négy polgármester- és összesen negyven képviselőjelöltre adhatják le a voksaikat este hét óráig.