Nyolcmilliárdból építik át a Várbazárt

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent tenderre olyan cégek pályázhatnak, amelyeknek az elmúlt három évben összesen legalább 15 milliárd forint nettó bevétele volt.

Kiírta a budai Várbazár rekonstrukciójára szóló közbeszerzési eljárást a Várgondnokság Nonprofit Kft. és az I. kerületi önkormányzat, a munkák elszámolható költsége legfeljebb 8,16 milliárd forint plusz áfa lehet - írta a Napi Gazdaság hétfőn az uniós közbeszerzési értesítő alapján. 

A Várbazár felújítása után a létesítmény új szolgáltatásainak köszönhetően évi 250 ezer látogatóra számítanak a projektgazdák. A tender alapján a felújításra és a kapcsolódó közlekedés fejlesztésére csak egyben pályázhatnak a kivitelező cégek, a követelmények között szerepel, hogy a pályázóknak rendelkezniük kell 2009-2011-ben összesen legalább 15 milliárd forint nettó árbevétellel és 9 milliárd forint mélyépítési, műemléki feladatokat és épületrekonstrukciót is tartalmazó magasépítésből származó bevétellel. 

Forrás: kormány.hu
A Várbazár látványterve

Feltétel továbbá, hogy rendelkezzenek az elmúlt öt évből összesen legalább nettó 6 milliárd forint értékben átadott épületek építési referenciáival. A kivitelezők a nyílt közbeszerzési eljáráson december 10-ig tehetnek ajánlatot.

A megújuló Várbazár látványterveit júniusban hozták nyilvánosságra.