Kiköpött rágóval lehet szavazni a budapesti megállókban

Vágólapra másolva!
Kampány indult Budapesten a rágógumik eldobálása ellen. Amerikai mintára táblákra lehet ragasztani a kiköpött rágót, ezzel pedig megtippelni, ki lesz a következő amerikai elnök, vagy szavazni arról, hogy melyik tévés tehetségkutató műsor a jobb.
Vágólapra másolva!

A tisztább, rágógumimentesebb peronokért és járdákért indult kampány Budapesten. Arra buzdítják az utasokat: használt rágógumijuk felragasztásával voksoljanak a 4-6 villamos megállóiban található szavazótáblákon. A rágózók szavazhatnak arról, hogy véleményük szerint ki lesz az Egyesült Államok új elnöke, valamint hogy a The Voice vagy az X-Faktor a jobb műsor. Egy táblára, a képek alatti téglalapokba összesen majdnem 400 rágó fér el. A táblákat november 6. után eltávolítják.

A Sztarold.hu nevű hírgyűjtő site szervezi a kampányt, amelyet pr-menedzserek kommunikálnak. Koczka Máté pr-os szerint ehhez hasonló akciót Amerikában szerveztek korábban, azzal a különbséggel, hogy az amerikaiaknak oda kellett nyomniuk a rágót, amit nem szerettek. A szervezők szerint "a kampány játszva neveli a fiatalságot arra, hogy a rágót ne köpje senki a földre".

A szétköpdösött rágógumik világszerte problémát okoznak, és mindenhol próbálnak különböző módszerekkel harcba szállni ellene. A spanyolországi Marbellán 45 ezer használt gumit tüntettek el tavaly az utcákról, ami 30 ezer euróba került a városnak. Szingapúrban betiltották a rágózást, Hollandiában két művészeti iskola négy és fél méter magas rágógumiszobrot állított fel több ezer rágó felhasználásával. Londonban a rágógumi eltakarítása háromszor annyiba kerül, mint maga a rágó - derül ki a szervezők közleményéből.