Féltékenységből ölhették meg a 11 éves fiút

Brutális gyilkosság felsőmocsoládon, elhantolt 11 éves kisfiú, a képen a nevelőapa a házuk kapujában
Vágólapra másolva!
A brutális kegyetlenséggel meggyilkolt Szita Bence nevelőapja szerint a barátnője azért gyilkolta meg a 11 éves kisfiút, mert bántotta, hogy ő csak második a gyerek mögött. Az áldozat falujában lakó emberek keveset tudnak P. Erikáról, egyikük szerint a kaposvári Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál dolgozott, és a kollegái is értetlenül álltak a tette előtt.
Vágólapra másolva!

A 61-es főút Kaposvár körül futó szakasza mellett, Toponárhoz közel legelők és egy tehenészet fog közre egy néhány fából álló bozótost. A belsejébe csalános ösvény vezet, amely mellé hungarocelldarabokat, törött vécét és egyéb szemeteket szórtak, sőt egy legfeljebb egynapos marhafejet is otthagyott valaki.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
A képre kattintva galéria nyílik!

A kicsi, de sűrű bozótos mélyére vezető ösvény végén egy sírkő, rajta az özvegy Zsóka Sándorné név, valamint egy sírgödör - itt találták meg a 11 éves fiú holttestét szombat reggel a rendőrök.

Az alapos gyanú szerint a szombaton őrizetbe vett P. Erika temette ide Szita Bence holttestét, miután két hajléktalannal brutálisan meggyilkolták a fiút. A két férfi állítólag 200 ezer forintért vállalta a feladatot, és már hetek óta tervezték a gyilkosságot a nővel. Az előzetesben lévő gyanúsítottak most egymást vádolják a gyilkosság elkövetésével.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Ide rejtették Bence holttestét. A képre kattintva galéria nyílik!

Egyelőre nem világos, hogy P. Erikának miért volt útban a fiú, de Bence nevelőapja az [origo]-nak minden indulat nélkül azt mondta, ő és a lánya úgy gondolják, hogy a barátnője "beteges féltékenységből" követte el a tettét.

A kaposvári Erikának viszonya volt Gyöngyi Sándorral, Bence nevelőapjával, de a férfi szerint bánthatta az, hogy a gyerek volt az első, a nő csak a második. Sándor többet nem akart mondani, mert pihenni szeretett volna a sokk után, és mert "holnap már Bencus temetését kell intéznem". Azt még hozzátette, hogy nem bánja a média érdeklődését, mert szeretné, ha megőriznék nevelt fia emlékét.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Bence nevelőapja. A képre kattintva galéria nyílik!

Sándor korábbi felesége volt Szita Bence édesanyja, de válásuk után a fiú a nevelőapjánál maradt. A férfi lánya is ettől az asszonytól született, vagyis P. Erikához egyiküket sem fűzte vér szerinti kapcsolat.

P. Erika volt az, aki hétfőn bejelentést tett a rendőrségen, hogy a fiú eltűnt a kaposvári Tesco melletti játszótérről. A rendőrség számára gyanússá vált, hogy a nő folyamatosan ellentmondó nyilatkozatokat tett a nyomozóknak. A hétvégi elfogása után az is kiderült, hogy hazudott a bejelentésével, mivel addigra Bence már halott volt. Először a Kaposvártól keletre fekvő Sántos és Szentbalázs közti erdőbe temették el a fiút, innen vitték át később a Toponár melletti legelőkhöz.

A gyilkosságot megszervező nőt a család lakhelyén, Felsőmocsoládon ritkán látták, a helyiek nem sokat tudtak róla. A falu egy másik szegletében élő férfi azt állította, hogy ő Sándor ismerőse, de P. Erikáról csak annyit tudott, hogy a kaposvári Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál dolgozott, és hogy a kollegái is értetlenül álltak, amikor megtudták, hogy mit követett el. Sándort nagy becsben tartják a faluban, két idős nő azt mondta, "rendes, tiszta ember, akinek munkája is van".

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
A helyiek nem értik (A képre kattintva galéria nyílik!)

Egy, Bence utcájában lakó nő szerint Sándor nagyon jól bánt a nevelt fiával, mindent megadott neki, a falunapokon látták őket együtt fellépni. Azt mesélte, körülbelül egy éve felmerült, hogy Bencét nevelőotthonba vigyék, "valakik ezzel fenyegették a fiút", de Sándor ezt nem engedte. Állítólag annak fejében, hogy a gyerek jól viselkedik és jól tanul, maradhatott. Kitűnő tanuló volt - mondta a nő.

Az általunk megkérdezett falusiak nem értették, hogy miért követhette el a gyilkosságot P. Erika, akit mindenki csak "az a nő"-ként emlegetett.

A család utcájában lakó egyik nő ingerülten magyarázta, hogy szíjat hasíttatna a hátából, és sót, paprikát szórna rá. "Hozzák vissza a halálbüntetést, de sürgősen! Azok halnak meg, akiknek nem kellene" - mondta, majd keserűen hozzátette, hogy "szabadságon volt a Jóisten, vagy nyaralt, amikor ez történt?"