Hetek óta tervezhették a gyilkosságot

Brutális gyilkosság felsőmocsoládon, elhantolt 11 éves kisfiú, a sekély sírhant
Vágólapra másolva!
A Kaposváron brutálisan meggyilkolt kisfiú, Szita Bence féltestvére szerint a nevelőapjuk barátnője hetek óta gyanúsan viselkedett. A nőt és két hajléktalan társát azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy megölték a 11 éves fiút. A Kapos.hu szerint a nő 200 ezer forintot ígért a két hajléktalannak, ha elteszik láb alól a gyermeket, miközben a már előzetesben lévő gyanúsítottak egymást vádolják a gyilkosság elkövetésével.
Vágólapra másolva!

Exkluzív interjút adott Hajdú Péternek a Kaposváron brutális kegyetlenséggel meggyilkolt tizenegy éves kisfiú nevelőapja és nővére. A Borsonline írása szerint a testvér, Lilla a Frizbiben azt mondta, hogy voltak gyanús jelek az apja volt élettársának életében. Lilla ugyanis egy ideje a párjával odaköltözött Erikához.

"Egy hónappal ezelőtt elkezdtem dolgozni, emiatt hajnal háromkor kellett kelnem. Erika azonban felajánlotta, hogy költözzek oda hozzá a párommal Kaposvárra, később akár Bence is oda akar majd, és újra együtt lehet a család" - magyarázta a lány, majd az utóbbi hetek furcsaságaira is felhívta a figyelmet.

"Azt gondoltam, megcsalja apát. Férfiak jöttek rendre hozzá, órákat ült velük az autóban, nem tudom, miről beszélgettek. Folyton csörgött a telefonja, és sokszor órákra is eltűnt velük. Apukámnak azért nem szóltam, mert fogalmam sem volt, mi készül" - magyarázta a lány. Vasárnap este a Frizbiben a férfi és lánya a kisfia életéről, volt párjáról mesél majd.

A hétfőn Kaposváron eltűnt Szita Bence holttestét szombaton reggel találta meg a rendőrség a Kaposvári Egyetem mögött lévő erdős területen. Piros Attila dandártábornok, Somogy megyei rendőrfőkapitány a szombat délután tartott sajtótájékoztatón elmondta, a fiú előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett.

Pénzt, autót ígért a nő

A rendőrség szerint a kisfiú hétfő éjjel már halott volt, amikor a gyermek nevelőapjának élettársa bejelentette az eltűnését, és ezzel egyidejűleg azt is, hogy miközben ő a gyermek után futott, a kocsiban hagyta a kulcsot, és az autót ellopták. A fiút több mint félszáz rendőr kereste, és önkéntesek is kutattak utána.

Az eltűnés bejelentője, a magát a gyermek nevelőanyjának mondó nő kihallgatása során ellentmondásokba keveredett, egyes állításainak valótlansága, vallomásának többszöri megváltoztatása vált gyanússá. Feltérképezték a nő kapcsolatrendszerét, és ekkor a rendőrség látókörébe került egy kaposvári hajléktalan férfi, akinél az állítólag ellopott autót megtalálták, valamint a férfi szintén hajléktalan társa.

Forrás: MTI/Varga György
Forrás: MTI/Varga György

Az egyik gyanúsított

Azt, hogy a kisfiú bűncselekmény áldozata lett, a Kaposvárhoz közeli Sántos külterületén lévő erdőben talált nyomok erősítették meg. A rendőrök azért kutattak azon a területen, mert egy vadász látott arra egy autót, amelynek felírta a rendszámát, és ez megegyezett az állítólag ellopott jármű rendszámával. A kisfiú mobiltelefonjának cellainformációja is támpontot adott.

Kiderült, hogy Szita Bencét hétfő este 20 és 22 óra között azon a helyszínen ölték meg. A holttestét először ott rejtették el, majd arra a helyszínre vitték, ahol szombat reggel a rendőrség megtalálta. Arról, hogy miként végeztek a kisfiúval, a rendőrség kegyeleti okokra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni.

A Kapos.hu információja szerint a nő 200 ezer forintot ígért az elkövetőknek. A portálon vasárnap megjelent hír szerint a két férfi azt állítja, hogy a nő ölte meg a gyermeket, őket csak arra kérte, hogy a gyilkosság után tüntessék el, a nő azonban ezt tagadja. A Kaposvári Törvényszék vasárnap elrendelte a 11 éves felsőmocsoládi kisfiú megölésével gyanúsított P. Erika, B. József és K. József előzetes letartóztatását.