Tarlós összevonná az állatkertet és a Vidám Parkot

Vágólapra másolva!
Nem akarják felszámolni a Vidám Parkot, ezért vonnák össze az állatkerttel Tarlós István szerint. A főpolgármester szerint nem lesz vízdíjemelés, és sürgetőbb a 3-as metró járműveinek a lecserélése, mint a busztender.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg összevonják a fővárosi állatkertet és a Vidám Parkot, az utóbbit pedig onnan szervezik majd ki, mert el akarják kerülni annak felszámolását - mondta Tarlós István Budapest főpolgármestere az InfoRádió Aréna című műsorában hétfőn.

A főpolgármester azt mondta, heteken belül elkészülhet az állatkert bővítésének koncepciója, és a kérdés még ebben az évben visszakerülhet Fővárosi Közgyűlés elé. Csak az állatkert üzemeltetése tartozik az önkormányzat feladatai közé.

A Fővárosi Vízművek visszavásárlásáról azt mondta, a főváros jelenleg nem gondolkodik a vízdíjak emelésen. Tarlós szerint a Fővárosi Vízműveknek a jövőben a Budapesti Városüzemeltetési Központ közvetlen felügyelete alatt kell majd működnie.

A busztenderrel kapcsolatban a főpolgármester azt mondta, nem az a megoldás, ha tovább apasztják a BKV forrásait, miközben például a 3-as metró járműveinek lecserélése balesetvédelmi szempontból sokkal sürgősebb lenne.

Tarlós István szerint György István főpolgármester-helyettes rosszul ítéli meg ezt a helyzetet, Vitézy Dávidnak a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójának pedig "nem az a dolga, hogy kritikát gyakoroljon, hanem az, hogy a közgyűlés döntéseit" és "a fővárosi önkormányzat akaratát" hajtsa végre. Ha nem így tesz, "annak előbb-utóbb valamilyen következménye lehet".