Keddi kihallgatásán beismerte a 11 éves Szita Bence meggyilkolását a kisfiú nevelőapjának élettársa. A nő ügyvédje azt mondta, védence elmesélte, hogy mi történt a kezdetektől, egészen a bűncselekmény végéig.

Teljes, feltáró jellegű, beismerő vallomást tett P. Erika, a kaposvári gyerekgyilkosság egyik gyanúsítottja - írja a Hír24. A rendőrség kedd délelőtt ismét kihallgatta a múlt hétfőn eltűnt, és szombaton holtan megtalált 11 éves felsőmocsoládi Szita Bence meggyilkolásával vádolt nőt, a fiú nevelőapjának volt élettársát.

A 47 éves P. Erika kirendelt ügyvédje a kilenc órakor megkezdett rendőrségi kihallgatás után a Hír24-nek azt mondta, hogy P. Erika több oldalas, teljes, feltáró jellegű beismerő vallomást tett. "Elmesélte, hogy mi történt a kezdetektől, egészen a bűncselekmény végéig" - fogalmazott a Hír24-nek Berlik Zoltán. Hozzátette, hogy folytatólagos gyanúsítotti kihallgatás még várható az ügyben, és védencét hamarosan igazságügyi elmeszakértő vizsgálja meg. Úgy tudni, a rendőrség helyszíni kihallgatást is tervez.

Az ügyvéd tájékoztatása szerint a vasárnap előzetes letartóztatásba helyezett, a kaposvári büntetés-végrehajtási intézetben fogva tartott P. Erikát átszállították a rendőrkapitányság fogdájába, ahol egyedül van elzárva.

A kisfiú meggyilkolásával P. Erikát és két kaposvári hajléktalant, az 57 éves B. Józsefet és a 41 éves K. Józsefet gyanúsítják. A Kaposvári Törvényszék vasárnap a két férfit is előzetes letartóztatásba helyezte.

Sajtóértesülések szerint a kisfiút azért ölhették meg, mert a nő őt okolta a nevelőapával való kapcsolatának megromlásával, ezért 200 ezer forintért felbérelte a két férfit.

A gyilkosságról szóló korábbi cikkeinket itt olvashatja.