Nem fizeti ki a tartozását a Neo FM tulajdonosa

2012.11.09. 14:41

A rádió egymilliárd forint frekvenciadíjjal tartozik. A Neo FM éjféltől csak az interneten lesz elérhető.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa június 20-án mondta fel a csatornát működtető FM1 Zrt. műsor-szolgáltatási szerződését, miután a csatorna többször, súlyosan megszegte azt. A rádió csaknem egymilliárd forintnyi díjhátralékot halmozott fel. A rádió működtetője a döntést bíróságon támadta meg, a Fővárosi Ítélőtábla pedig az eljárás idejére felfüggesztette a médiatanács döntésének végrehajtását, a bíróság azonban a héten arról hozott végzést: a médiatanácsi határozatba foglalt következmény érvényesítése nem odázható el.

"Miért fizetnénk ki?" - válaszolta Medveczky Mihály az MTI kérdésére, hogyan kíván eleget tenni tartozásainak a rádió. Hozzátette: a csődvédelmi eljárásban még a tartozások 50 százalékának kifizetését, később ennél kevesebb összeget ajánlott fel a hitelezőknek, ám a felek ezt nem fogadták el. A csődvédelmi eljárás október 30-án egyezség nélkül lezárult, a tulajdonos pedig arra számít, hogy a bíróság hamarosan elrendeli a társaság felszámolását. "Ha ezt elrendelik, már nem is kell tárgyalniuk", hanem majd a felszámoló útján tesznek még előnytelenebb ajánlatot - mondta.

Szerinte egy csődeljárásban nem fordul elő, hogy egy hitelező a teljes hiteléhez hozzájusson, aki ezt gondolja, az az üzleti életben járatlan.

Medveczky Mihály kifogásolta azt is, hogy a Fővárosi Ítélőtábla úgy hozott végzést a hatóság szerződést bontó határozatának végrehajtásáról, hogy még nem zárult le a bírósági eljárás arról, hogy jogszerű-e a hatóság döntése.
 
A rádió jövőjéről azt mondta: éjfél után internetes rádióként továbbra is adnak műsort, ám azt a tulajdonos nem garantálta, hogy minden dolgozóját megtartja. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK