A nyomozási határidő hétfőn jár le, de a Magyar Nemzet úgy tudja, hogy nem hosszabbítják meg, így vádat emelhetnek Gergényi Péter és Bene László ellen is. A büntetőeljárásnak tizennégy gyanúsítottja van.

Nem hosszabbítja meg a Központi Nyomozó Főügyészség debreceni regionális osztálya a 2006. őszi rendőri fellépés miatti nyomozás hétfőn lejáró határidejét - értesült a Magyar Nemzet. A lap azt írta: ez azt jelenti, hogy hamarosan vádat emelhetnek a három szálon folyó ügy összesen 14 rendőri gyanúsítottja ellen.

A lap emlékeztet, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség debreceni regionális osztálya által folytatott nyomozásban eddig öt gyanúsított neve vált ismertté. Gergényi Péter volt budapesti főkapitányt az azonosítószámok parancsnoki utasításra történő levétele miatt, Bene László volt országos főkapitányt a Gergényi elleni elmaradt fegyelmi miatt gyanúsították meg, Dobozi Józsefet, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat volt parancsnokát pedig elöljárói intézkedés elmulasztásával. Ugyancsak gyanúsított lett Majoros Zoltán, a tévészékház rendőri védelmének műveletirányítója és Mittó Gábor, a Szabadság tér helyszíni parancsnoka.

A büntetőeljárások Gulyás Gergely fideszes képviselőnek, a 2006-os eseményeket vizsgáló parlamenti albizottság elnökének két évvel ezelőtti feljelentése alapján indultak.