Korrigálják a választási eljárási törvényjavaslatot

Vágólapra másolva!
A részleges ellentmondásokat egy zárószavazás előtti módosítócsomaggal küszöbölnék ki a kormánypártok. Rogán Antal szerint az ilyen nagy jelentőségű törvényeknél gyakran előfordul koherenciazavar.
Vágólapra másolva!

Egy zárószavazás előtti módosítócsomaggal korrigálják a kormánypártok azokat a részleges ellentmondásokat, amelyek a választási eljárási törvényjavaslathoz kapcsolódó indítványok hétfői elfogadásával alakultak ki - írja a Magyar Nemzet.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a lapnak megerősítette a koherenciazavar kiküszöbölésének tervét, és elmondta: meggyőződése, hogy a frakció döntései egyértelműek voltak, de az ilyen nagy jelentőségű törvényeknél gyakran előfordul hasonló probléma.

A képviselők hétfőn elfogadták azt a javaslatot, amely szerint a jegyzőknek fel kell keresniük a választókat, és tájékoztatniuk kell őket a névjegyzékbe vétel lehetőségéről, és támogatták azt a módosítót is, amely elégségesnek tartja, ha a tájékoztatást megfelelő időben és módon a Nemzeti Választási Iroda végezné.

A parlamenti döntés után - amely az MSZP kérésére várhatóan név szerinti szavazással történik majd - az előzetes hírek szerint a Demokratikus Koalíció aktivistái élőláncot alkotnak az Országgyűlés épülete körül.