A 34 éves baracskai rablót évekig körözték, hajnalban az otthonában találtak rá a kommandósok.

Évek óta körözött férfit fogott el a Terrorelhárítási Központ (TEK) szombat hajnalban Baracskán - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton. A 34 éves baracskai férfival szemben évekkel ezelőtt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság folytatott büntetőeljárást fegyveres rablás miatt. Előzetes letartóztatása után a bírósági szakaszban szabadlábon védekezett, majd az ítélethirdetés előtt a hatóság elől elrejtőzött, és ismeretlen helyre távozott. A Székesfehérvári Városi Bíróság távollétében hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

A bíróság elfogatóparancsa alapján a gárdonyi rendőrkapitányság adott ki ellene körözést két éve. Nemrég olyan információ jutott a gárdonyi nyomozók tudomására, hogy a férfi november 17-én hajnalban baracskai lakhelyén tartózkodik majd. Elfogásához a rendőrök a TEK segítségét kérték.

A kommandósok felszólítására a házból három nő jött ki, a férfit a szolgálati kutya a mosogató alatt találta meg. Előállították a gárdonyi rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették. A napokban megkezdheti a kiszabott börtönbüntetés letöltését.