Csalódott LMP-seket környékez meg Bajnai mozgalma

Vágólapra másolva!
Tudomásul veszik, hogy az LMP nem akar belépni a soraikba, de ettől csak még nagyobb felelősséget éreznek az összefogásra - írta vasárnapi közleményében a Bajnai Gordon nevével fémjelzett Együtt 2014 mozgalom. A szervezet kijelentette, hogy 2014-ben a most csalódott LMP-sek számára is alternatívát akarnak kínálni.
Vágólapra másolva!

"Az Együtt 2014 Választói Mozgalom alapítószervezetei - a Milla Egyesület, a Magyar Szolidaritás Mozgalom, valamint a Haza és Haladás Egyesület - tudomásul veszik az LMP döntését, miszerint a párt nem kíván intézményesítetten részt venni a változást akaró erők együttműködésében" - írta vasárnap közleményében az Együtt 2014. A Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök által vezetett szervezet az után adott ki nyilatkozatot, hogy vasárnapra virradó éjjel az LMP kongresszusán leszavazták a szervezetbe való belépés lehetőségét.

Bajnai szervezete ezek után utalások szintjén kritizálta az LMP döntését. Azt írta, hogy a Fidesz által felvázolt választási törvény miatt csak az ellenzék összefogásával lehet legyőzni a kormányt, lebontani a mostani politikai rendszert, és aki nem együttműködésre törekszik, az "végül az Orbán-rezsim túléléséhez asszisztál". Az Együtt 2014 szerint az LMP a mostani döntésével "nem választói összefogás sorsáról, hanem az LMP jövőjéről" hozott döntést.

Bajnai szervezete megjegyezte, hogy csupán 7 szavazattal maradt alul az LMP kongresszusán az összefogást támogató javaslat. Ezt a tényt tovább fűzve utalt arra, hogy az Együtt 2014 számára nem közömbös az a közel 50 százalék, amely az LMP-n belül a leszavazott utat támogatta. "Ez a szavazati arány (...) felelősséget is ró az Együtt 2014 tagjaira" - írták: "Minden erőnkkel azon leszünk, hogy 2014-ben leválthassuk az Orbán-kormányt, ezt követően pedig valóra válthassuk az LMP (...) célkitűzéseit is."

A szervezet közölte, hogy továbbra is nyitott az LMP-vel való érdemi tárgyalásokra. A mozgalom azt írja, hogy célja a 2014-es választásokon alternatívát kínálni a változást akaró választóknak, köztük "a ma csalódott LMP-szimpatizánsoknak is".