Vágólapra másolva!
A mai napig nem számolt el múltbéli tetteivel Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc, azért indított ellenük figyelemfelhívó kampányt a kormányt támogató békemenetet is szervező Civil Összefogás Fórum - derül ki a szervezet közleményéből. A CÖF BKV-buszokon szapulja Bajnait és Gyurcsányt. Bajnaiék szerint a kormány áll az akció mögött.
Vágólapra másolva!

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) arra szólítja fel a "Bajnai-Gyurcsány szövetséget", hogy hagyjon fel a Békemenet támadásával, és számoljon el múltbeli tetteivel - közölte a CÖF hétfőn, jelezve azt is, hogy folytatják kampányukat, amellyel a két korábbi miniszterelnök vezette kormányok negatív döntéseire kívánják felhívni az emberek figyelmét.

Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás Egyesület alelnöke vasárnapi közleményében írt arról, hogy szerinte a kormánypártok állnak a CÖF akciója mögött, amely - mint fogalmazott - egy nagyszabású lejárató kampány Bajnai Gordon volt miniszterelnök ellen, és amelyet közpénzből finanszíroznak. A békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum erre reagálva közölte, hogy visszautasítják a "Bajnai-Gyurcsány szövetség újabb hazugságait" és ahogy eddig, úgy a jövőben is eleget tesznek a civil szervezetekre vonatkozó törvényi kötelezettségeknek.

A CÖF, mint mondja, elfogadhatatlannak tartja, hogy épp azok akarják elszámoltatni, akik mind a mai napig nem számoltak el a magyar emberek felé, és nem néztek szembe szégyenletes politikai múltjukkal. Ezért "a civil társadalom képviselőjeként" arra szólítják fel a "Gyurcsány-Bajnai szövetséget", hogy számoljon el múltbeli tetteivel. A CÖF kijelentette, hogy kampányukat minden eddiginél időszerűbbnek érzik és folytatják annak érdekében, hogy Magyarország ne lehessen többé következmények nélküli ország.

Csizmadia László, a CÖF szóvivője november 8-án közölte, hogy emlékeztető kampányt indítanak a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a hozzá csatlakozó civil szervezetek, amely a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette korábbi kormányok negatív döntéseire kívánják felhívni az emberek figyelmét.