Kilökdöstem az előtérbe, ahol kiborult a moslékosbödön

Vágólapra másolva!
Nem verte meg egy részeg közmunkás, csupán belekötött - mondta az [origo]-nak az önmagát tisztázni kívánó gesztelyi polgármester, Simon István.
Vágólapra másolva!

Megverte egy közmunkás a gesztelyi polgármestert - írtuk kedd délben egy rendőrségi közleményre hivatkozva. A falu vezetője szerint nem így történt.

"Jött ez a jóindulatú ember, hulla részegen, ott tátotta a száját" - kezdte beszámolóját telefonon a falu vezetője, miután felhívta az [origo]-t. "Bementem az iskolai ebédlő udvarára, ez a jóarcú odajött hozzám, mondtam neki, hogy menjen ki. Megfordítottam, kikísértem, majd agresszívvá kezdett válni. Mondtam, tudomásom szerint behívták közfoglalkoztatásra. Ő azonban azt mondta, hogy nem" - folytatta Simon István polgármester.

"Ezt követőem mondtam, hogy fegyelmivel megszüntetem a munkaviszonyát, ezzel egy évre mindenféle juttatásról elesik. Ezt elmondtam neki kétszer. Részemről ezzel az ügy le volt zárva." A polgármester ezután bement az ebédlőbe, ám a férfi utánament. "Nekem esett, ellöktem a kezét, majd kilökdöstem az előtérbe, ahol a dulakodás miatt kiborult a moslékosbödön" - fogalmazott a polgármester.

A gesztelyi incidens után a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanújával eljárást indított a kötekedő 38 éves férfival szemben. A rendőrség bűnügyi őrizetbe vette a gyanúsítottat, akit a hatóság gyorsított eljárás keretében tervez bíróság elé állítani.