Börtönbe vonul Bándy Kata feltételezett gyilkosa

Vágólapra másolva!
Nincs előzetesben  P. László, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolta a pécsi rendőrpszichológus Bándy Katát. A férfi egy korábbi bűncselekmény miatt 1 év 4 hónapra börtönbe vonul.
Vágólapra másolva!

Nem tett indítványt az ügyészség a júliusban Pécsett meggyilkolt rendőrpszichológus, Bándy Kata feltételezett gyilkosa előzetes letartóztatásának meghosszabbítására, hanem helyette P. László egy korábbi, vagyon elleni bűncselekmény ügyében született 1 év 4 hónapos börtönbüntetés leülését kezdi meg - értesült a Népszava.

A lap szerdai számában azt írta, a Pécsi Városi Bíróság még szeptember 18-án hosszabbította meg három hónapra P. László előzetesét, ez járt le a napokban. A Baranya Megyei Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta: a pécsi büntetés-végrehajtási intézet kezdeményezte a jogerős büntetésének letöltését. Petréteiné dr. Malomsoki Csilla kérdésre hozzátette, hogy ugyan az előzetes megszakad, de ez nem jelenti azt, hogy csaknem másfél év után - miközben feltehetően még jogerős ítélet sem lesz P. László ellen - szabadon kisétálhatna a börtönből, akkor ugyanis az ügyészség ismét indítványozni fogja az előzetes elrendelését.

Bándy Kata, 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult haza egy pécsi sörözőből, de az otthonába nem érkezett meg. Holttestét július 11-én délután találták meg a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. A rendőrök a helyszíni szemle során megállapították az idegenkezűséget, és a nyomozást aljas indokból elkövetett emberölés miatt rendelték el.

Július 14-ére azonosították a gyanúsítottat, P. László személyében. Egy napon át üldözték, majd július 15-én fogták el. Július 17-én P. László a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott hétórás kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Másnap a Pécsi Városi Bíróság aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.