Lehet obszcénkodni Szalai Annamária nevében

Vágólapra másolva!
Nem tartalmaznak Szalai Annamária szexuális szokásaira vonatkozó személyes adatokat egy blogger karikatúrái, ezért az ügyészség megszüntette azt a büntetőeljárást, amely az NMHH feljelentése miatt indult.
Vágólapra másolva!

A Budapesti V. és XIII. kerületi Ügyészség megszüntette azt a büntetőeljárást, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) feljelentése nyomán a hatóság tevékenysége miatt tiltakozó blogger ellen indítottak - közölte a bloggert védő Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) csütörtök délelőtt.

A blogger 2010 decemberében az NMHH elnöke, Szalai Annamária nevével regisztrált honlapokra, és "internetről legyűjtött fényképeit erotikus tartalmú fényképekre montírozta". Az NMHH a bloggert feljelentette, a rendőrség pedig különleges személyes adattal visszaélés miatt kezdett el nyomozni, a büntetőeljárást végül az ügyészség a héten megszüntette.

Az indokolás szerint a képek külső szemlélő számára is nyilvánvalóan montírozottak, ezek alapján egyértelmű, hogy azok nem a közszereplő szexuális szokásaira vonatkozó személyes adatokat tartalmaznak. A képeken politikai jellegű tiltakozás olvasható, az alkotó internetes karikatúrának szánta őket.

Az eljárás csak azért zárulhatott le "Szabó Mikolájra nézve súlyos jogkövetkezmény nélkül", mert Szalai Annamária nem tett ellene feljelentést - közölte a TASZ közleményére válaszul az NMHH. A médiahatóság szerint az ügyészség világosan kimondta, hogy a képek sértették Szalai Annamária becsületét.