Az ELTE-n nem vizsgálják Semjén szakdolgozatát

Vágólapra másolva!
Az akkor szokásos tanulmányi rendnek megfelelően bocsátották záróvizsgára Semjén Zsoltot, aki a szociológia szakon tanulmányait az átlagosnál jobb érdemjegyekkel elismert teljesítménnyel folytatta - állítja az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja.
Vágólapra másolva!

Indokolatlannak tartja bármilyen vizsgálat lefolytatását Semjén Zsolt szakdolgozatával kapcsolatban Tausz Katalin, az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja.

"Semjén Zsolt a szociológia szakon tanulmányait az átlagosnál jobb érdemjegyekkel elismert teljesítménnyel folytatta. Az anekdotikus és olykor egymásnak ellentmondó szubjektív visszaemlékezésekkel szemben a tények azt mutatják, záróvizsgára bocsátása az akkor szokásos tanulmányi rendnek megfelelően történt" - idézi a Népszabadság a dékán közleményét.

A lap ugyancsak a közleményt idézve azt írja: Semjén Zsolt dolgozatát - mint mindenkiét - egy opponens és konzulens tanára bírálta el, majd az általuk adott osztályzatok miatt egy harmadik opponens felkérése is szükségessé vált. A záróvizsgáról készült, a bizottság tagjainak aláírásával hitelesített jegyzőkönyv és az abban rögzített érdemjegyek szerint dolgozatát sikeresen megvédte, és a komplex tételről is magas színvonalon volt képes beszámolni - írta Tausz Katalin.

A Hvg.hu azt állította, hogy Semjén Zsolt szociológiai diplomamunkája jelentős részben megegyezik egy évvel korábbi doktori dolgozatával. A lap szerint Semjén teológiai doktorija jelentős részeket emel át több más munkából, a Hvg becslése szerint a doktori dolgozat mintegy negyven százaléka másolat, és nagy részét aztán Semjén a szociológia tanszéken is felhasználta.