Lemondott a Műcsarnok vezetője

Vágólapra másolva!
Gulyás Gábor nem ért egyet azzal, hogy januártól a Magyar Művészeti Akadémia kezébe kerül az intézmény.
Vágólapra másolva!

Lemondott posztjáról Gulyás Gábor, a Műcsarnok tavaly kinevezett vezetője, mert nem ért egyet azzal, hogy az intézmény működési rendje januártól megváltozik.

A kormány múlt heti ülésén döntött arról, hogy a Műcsarnok és a Pesti Vigadó tulajdonjogát a Magyar Művészeti Akadémiának (MMA) adja át.

Az igazgató összegzésében felidézi, hogy 2011-ben kapott lehetőséget a Műcsarnok vezetésére. Kinevezése után szakmai programját nyilvános konferencián ismertette, azóta ennek megfelelően dolgozott.

"A jelentősen romló pénzügyi feltételek ellenére sikerült elindítani a magyar nyelvű Flash Art folyóiratot, létrehozni egy új kiállítási teret, a Mélycsarnokot, ahol eddig több mint húszezren fordultak meg - ám mindez természetesen nem csupán nekem köszönhető". "A sikerek ugyanannyira a munkatársaim érdemei is, mint amennyire az enyémek. Az viszont, hogy a programom további része miképpen valósul meg, elsősorban az én felelősségem" - fogalmazott az igazgató.

"Mivel a Műcsarnok működési rendjének megváltozása nem teszi lehetővé, hogy a munkámat szuverén módon folytassam tovább, erkölcsi kötelességem a megbízatásomról lemondani. Ezért a mai napon kezdeményeztem az MNV Zrt. elnök-vezérigazgatójánál, hogy munkaviszonyomat 2012. december 31. napjával közös megegyezéssel szüntessük meg. Döntésemről írásban tájékoztattam a kultúráért felelős államtitkárt" - zárta közleményét.