Tarlós, Pokorni és Kósa kaszálhat

Vágólapra másolva!
A megyei jogú városok és a fővárosi kerületek vezetői nyerhetnek az új polgármesteri bérezéssel 2014-ben. Tarlós fizetése például meg is duplázódhat, és elérheti az 1,3 millió forintot.
Vágólapra másolva!

A nagy települések vezetői nyerhetnek a polgármesteri összeférhetetlenséggel - írja hétfői számában a Blikk. A lap összesítése szerint a várhatóan 2014 őszén életbe lépő új bérrendszerrel Tarlós István főpolgármester, Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester és Kósa Lajos, Debrecen vezetője járna a legjobban.

Az új bérezés szerint a 2014-es választás után a megyei jogú városok és a fővárosi kerületek vezetőinek fizetését a 747 900 forintos államtitkár-helyettesi illetményhez kötnék. A lap számításai szerint a főpolgármester fizetése így 670 ezer forintról 1,3 millióra nőhet, Pokorni és Kósa fizetése pedig megközelítené a 750 ezer forintot.

Nyernének a 30 ezer lakos feletti városok vezetői is. Ők az alap 80 százalékát, úgy 600 ezret kapnának, ami jó 100 ezres emelés. A megyei önkormányzatok elnökei is ekkora pluszra számíthatnak - írja a Blikk. A legkevésbé az 1500 és a 30 ezer lakos közötti települések vezéreit érintené a változás: nekik alig módosulna bérezésük - olvasható a lapban.