Jövő szeptemberben szűnik meg a Vidám Park

Vágólapra másolva!
A szezonkezdéshez kap még 150 milliót a park, az állatkert pedig 100 millió forint támogatásban részesül.
Vágólapra másolva!

Jövő év szeptember 30-ával szűnik meg a Vidám Park a Városligetben, és több lépésben adja át területét a Fővárosi Állat- és Növénykertnek - döntött a Fővárosi Közgyűlés.

A Vidám Park a 2013-as szezonkezdéshez 150 millió forint tulajdonosi kölcsönt kap, az állatkert pedig 100 millió forint támogatásban részesül a területbővítéshez kapcsolódó beruházási és uniós pályázati feladatok előkészítésére.

Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes a vitában elmondta: a városvezetés célja köztudott, mivel a Vidám Park működtetése hosszú távon nem fenntartható.

Az indítványt 20 igen, 3 nem szavazattal, 9 tartózkodás mellett fogadta el a testület.

Az elfogadott dokumentum szerint a jövő szeptemberi határidő kellő időt ad arra, hogy a "Fővárosi Önkormányzat a Vidám Park menedzsmentjének közreműködésével megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy a meglévő vidámparki potenciál tovább működhessen más helyszínen és más működési, üzemeltetési struktúrában". Ennek érdekében a Vidám Park menedzsmentjét felkérik, hogy hatástanulmányt, vagyonértékeléseket készíttessen a "vidámparki üzleti potenciál hasznosításával, értékesítésével kapcsolatban".

A Fővárosi Közgyűlés napirendjén már két alkalommal is szerepelt ősszel a Vidám Park bezárása, de a döntéshozatalt elhalasztották. Az eredeti elképzelések szerint már november 4-én bezárt volna a városligeti intézmény.