Film készülhet Szita Bence haláláról

Vágólapra másolva!
Kálomista Gábor rendező és producer a 11 éves kisfiú tragédiáján keresztül szeretné bemutatni azt, hogy a bíróságok által meghozott ítéletek nem elég elrettentők. A család a Blikk szerint beleegyezett a forgatásba.
Vágólapra másolva!

Filmen is megörökítené Szita Bence tragédiáját Kálomista Gábor. A tervek szerint akár már jövő nyáron a mozikba kerülhet a 11 éves kisfiúról szóló produkció.

"Nem egy oknyomozó filmen dolgozunk, a puszta tényeket szeretnénk bemutatni. Azt próbáljuk majd körbejárni, hogy hogyan történhetett ez meg Magyarországon - magyarázta a Blikknek a rendező és producer. Kálomista Gábor a lapnak arról beszélt, hogy a kisfiú tragédiáján keresztül szeretnék bemutatni azt, hogy a bíróságok által meghozott ítéletek nem elég elrettentők.

A rendező szerint több száz interjúnak kell elkészülnie ahhoz, hogy hiteles film születhessen. Beszélgetnének a feltételezett gyilkosokkal és ügyvédeikkel is. A Blikk azt írja, hogy Szita Bence édesanyja és nagymamája is beleegyezett abba, hogy elkészülhessen a film.

A kisfiút a gyanú szerint a nevelőanyja ölette meg, két hajléktalannal halálra kínoztatta. Cikkeinket a tragédiáról itt olvashatja.