Mivel valószínűleg már felhasználták, nem kizárt, hogy országszerte többen fogyasztottak a hamisítványból.

Az élelmiszer-biztonsági hivatal szerint vendéglátóhelyekre is juthatott a főként azorubinnal színezett, marhaként árult sertéshúsból - írja a szombati Magyar Nemzet. Mivel a gyanús árut már felhasználták, biztosat nem lehet állítani, de nem kizárt, hogy országszerte többen fogyasztottak a hamisítványból.

Magyarországon eddig csak egy kereskedő raktárából foglaltak le marha-vesepecsenyeként felcímkézett húshamisítványt. A lap információi szerint a cég csalás áldozata lett. A szálak a cikk szerint az ercsi Filetto Kft.-nél érnek össze, amelyet egy Békés megyei vágóhíd feljelentett, mivel a társaság által Svédországba eladott hamisítványokon a húsüzem azonosítószáma szerepelt. A gyanút a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatai alapozták meg - tudta meg a lap a hatóságtól.

A Nébih maga is feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az ercsi Filetto Kft. ellenőrzése után, mivel eljárásuk közben felvetődött a magánokirat-hamisítás, visszaélés ártalmas közfogyasztási cikkel, rossz minőségű termék forgalomba hozatala és minőség hamis tanúsításának gyanúja, valamint a csalás gyanúja. 

A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság a lappal közölte: az ügyészség október 29-én elrendelte a nyomozást, azóta tanúkat hallgattak meg, adatokat gyűjtöttek.