Horogkereszttel és karlendítéssel akart bejutni a Parlamentbe

Vágólapra másolva!
Egy férfi félmeztelenre vetkőzve ugrott át a parlamenti kordonlánc fölött, hogy karlendítése és horogkeresztes tetoválása is jól látszódjon. A rendőrök őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Félmeztelenre vetkőzött, majd náci karlendítés kíséretében megpróbált bejutni a Parlamentbe egy férfi hétfő délután - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint a 24 éves füzesgyarmati férfi átlendült a kordonláncon, és elindult az épület felé, a rendőrök azonban útját állták.

A közlemény szerint a férfi azért vette le a felsőjét, hogy láthatóvá váljon a testére tetovált horogkereszt. Az Országos Rendőr-főkapitányság Készenléti Rendőrségének munkatársai elfogták a férfit, és őrizetbe vették.

Az incidens délután fél négykor történt, miközben az Országgyűlés ülésezett, és többek között a nácizmus és a fasizmus elleni fellépés szükségességéről, valamint a zsidók megvédéséről tárgyalt. A BRFK V. kerületi kapitánysága a karlendítő férfi ellen önkényuralmi jelkép használata miatt indított eljárást.