Daruval mentettek ki egy embert a villamos alól

Vágólapra másolva!
Hatalmas dugó alakult ki a XI. kerületi Kosztolányi Dezső téren, miután a 49-es villamos elgázolt egy férfit. A sérült beszorult a kocsi alá, csak úgy tudták kiszabadítani, hogy egy daruval felemelték a villamost.
Vágólapra másolva!

Elgázolt egy embert a 49-es villamos kedd este Budapesten, a XI. kerületi Kosztolányi Dezső téren. A baleset egyik szemtanúja az [origo]-nak elmondta, hogy nyolc óra után nem sokkal történt a baleset, a helyszínen tucatnyi tűzoltó, mentő és rendőr volt. A férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A szemtanú szerint egy mentőbe tették be a sérült férfit fél kilenc után, de ahhoz, hogy kiszabadítsák, darus emelővel legalább egy méterre fel kellett emelni a villamos kocsiját. Ekkor a Kosztolányi Dezső téren három villamos sorakozott a Kelenföldi pályaudvar felé, de ennél több szerelvényt már a Móricz Zsigmond körtéren megállítottak.

A 19-es és a 49-es jelzésű villamos már újra a teljes vonalán közlekedik. A baleset után a Kosztolányi Dezső teret lezárták, az utasokat pótlóbuszok szállították, a téren egyetlen villamos vagy busz sem állt meg. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere elmondta, hogy baleset körülményeit vizsgálják.

Az [origo]-nak beszámoló szemtanú szerint hatalmas a dugó alakult ki a környéken, a Kosztolányi Dezső tér és a Móricz Zsigmond körtér között álltak az autók.