Összesen 1814 lova van az államnak

Vágólapra másolva!
Egyik kórháznak sincs lova, de van néhány olyan iskola, amely rendelkezik néhány lóval.
Vágólapra másolva!

Várhatóan a szerdai ülésen tárgyalja a kormány a Kincsem nemzeti lovasprogram eddigi végrehajtásáról szóló jelentést. Az [origo] érdeklődésére a Nemzeti Lovasprogram Kabinet közölte, hogy 1814 ló van jelenleg állami tulajdonban.

Az [origo] információi szerint nyáron több kórház és iskola igazgatója kapott olyan levelet a minisztériumtól, amelyben azt kérdezték, hány lova van az intézménynek. Ezért megkérdeztük a Nemzeti Lovasprogram Kabinetet, találtak-e olyan kórházat, amelynek van lova, de azt a választ kaptuk, hogy nincs ilyen kórház. A kérdéseinkre küldött válaszokból kiderült, hogy több agrár szakoktatási intézmény is rendelkezik lóállománnyal, de ez nem jelentős és főként az oktatást szolgálja.

Horváth László miniszterelnöki megbízott múlt heti sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a lovasoktatás iránt - amely a jövő tanévtől az 3., a 4. és az 5. osztályban kezdődhet meg - mintegy 200 iskola érdeklődik.

Lezsák Sándor (Fidesz), az Országgyűlés alelnöke - a program egyik kezdeményezője - hangsúlyozta: a Kincsem nemzeti lovasprogram első eredményei már körvonalazódnak, "lovasreneszánsz" van születőben Magyarországon.