Borsócskát csináltak Bajnaiból a békemenetesek

Vágólapra másolva!
Bajnai Gordon tetteiről és az ország egyre biztatóbb állapotáról szól a most megjelent Tény című újság, amelyet a kormányt támogató Civil Összefogás Fórum ad ki. A lap harmada nettó bajnaizásból, harmada hazafias vagy lelkesítő sztorikból áll. A legfőbb üzenet, hogy a kormány támogatói szerint Bajnai Gordon nem alkalmas miniszterelnöknek.
Vágólapra másolva!

Tény címmel jelentetett meg újságot a kormány szimpatizánsait tömörítő Békemenet. A 16 oldalas lap tartalma nagyjából három részre oszlik: az első harmadát tölti ki az aktuálpolitika, a másodikat a hazafias, tanulságos, lelkesítő sztorik, a vége pedig a szórakoztatásé.

A lap sajátosan vegyíti a politikai véleményt és a szórakoztatást. A címoldal nagy részét Görbicz Anita kézilabdázó foglalja el, aki arról vall, hogy milyen igazi nőnek lenni. A címlap legtetején azonban leleplezést ígérnek, a lap szerint ugyanis Gyurcsány Ferenc a Bajnai család alkalmazottja volt.

Forrás: [origo] fotó
"Bajnai miatt"

Az első oldalakon ezután minden elárasztó Bajnai-kritika jön. A Tény szerint Bajnai ugyan Gyurcsány beosztottja volt a kormányban, de korábban Gyurcsány dolgozott egy olyan cégnél, "amelynek Bajnaiék voltak a tulajdonosai". Ez a Creditum Kft., amelyet Bajnai György alapított több más befektetővel együtt. A lap illusztrációja szerint ebből látszik, hogy Bajnai és Gyurcsány összetartozik, mint a borsó meg a héja.

Ezután jön Szűcs Lászlóné Jucika "megrázó visszaemlékezése". A cikk szerint Bajnai gyilkos üzletpolitikája vezetett férje halálához. A cikk a Hajdú-Bét-ügyről szól, amelyben Bajnai szerepe az volt, hogy a csőd szélén táncoló állatfeldolgozó cég többségi tulajdonosa az a Wallis-csoport lett a 90-es évek végén, amelynek vezetését később Bajnai vette át. A Hajdú-Bét végül csődbe ment, rengeteg beszállító bukott a céggel, többen öngyilkosok lettek. Politikai ellenfelei gyakran teszik felelőssé Bajnait a történtekért, aki ezt visszautasítja, több Bajnai felelősségét firtató újságot és tévét köteleztek helyreigazításra.

Forrás: [origo] fotó
"Alkalmatlan"

A lap a 6. oldaltól vált át Bajnairól más témákra. Például arra, hogy orvosként a nehézségek ellenére is csodálatos Magyarországon élni. Hogy a kormány által bevezetett végtörlesztés milyen hasznos. Hogy Pataky Attilának a Békemenet ad erőt. Hogy Nagy László kézilabdázónak mindene a család. Aztán többek között van kéktúra-ajánló, horoszkó, rejtvény, a hátoldalon pedig a Gyurcsány-Bajnai párost bíráló hirdetés.

A lapot kiadó Békemenet szervezője a Civil Összefogás Fórum (CÖF). A CÖF korábban közlekedési eszközökön és utcai plakátokon bírálta Bajnai Gordont. A plakátokon Bajnai Gyurcsány Ferenccel látható, a szöveg szerint "Együtt tették tönkre az országot". A hirdetés megjelent a Tény című lapban is.

Telefonon megkerestük Csizmadia Lászlót, a CÖF alapítóját, aki az impresszum szerint a lap felelős kiadója, hogy megkérdezzük, volt-e előzménye a kiadványnak, és lesz-e folytatása. Csizmadia azt mondta, hogy nincs mondanivalója most, azt kérte, hogy figyeljük az eseményeket, és látni fogjuk, mi történik. A laphoz írt köszöntőjében azt írja, "ahhoz a közösséghez szólunk, amely vallja a kultúra és az erkölcsi értékrend meghatározó szerepét (...) Azt ajánlottuk a közelmúlt spekulánsainak, hogy ne felejtsék el: döntött a nép!" Gyurcsányról és Bajnairól azt írják, hogy "az átverés nagymestereinek, az 'itt a piros, hol a piros' művészeinek csak egy hiteles tette lehetne: a bocsánatkérés a magyar néptől. NEM FELEJTÜNK!"