Újfajta buszt tesztel Budaörsön a BKK

Vágólapra másolva!
Használt Volvo autóbuszt tesztel a BKK egy elővárosi járaton. Arra kérik az utasokat, hogy írják meg ők is a véleményüket, az ülésekről, kapaszkodókról vagy éppen az ülések közötti folyosókról.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. decemberben egy elővárosi kivitelű Volvo 8500-as típusú használt autóbuszt tesztel a Budaörsre közlekedő 240E jelű járat vonalán - tudatja a cég közleményében. "Eddig még soha nem teszteltünk hasonló tengelyelrendezésű és méretű autóbuszt, ezért hasznos adatokkal szolgálhat az egy hónapos időszak" - teszik hozzá.

December 5-étől, szerdától közlekedik a tesztautóbusz. A típust elővárosi jellegű utaselrendezéséből adódóan a 240E jelzésű autóbuszok vonalán próbálhatják ki az utasok.

A jármű közel 14 méter hosszú, egészen a második ajtóig alacsony padlós kialakítású, ahol két dupla lehajtható ülés található. Az utastéri kamerákkal ellátott autóbusz befogadóképessége 96 fő, 44 ülő- és 52 állóhellyel.

A BKK az utasok visszajelzéseit is várja a tesztbuszról (ide lehet írni: bkk@bkk.hu). Közleményükben azt kérik, hogy véleményük kialakítása során figyeljék meg az utasülések számát, elhelyezkedését, az ülések közötti folyosó méretét, a kapaszkodók mennyiségét, a kapaszkodási lehetőségeket, de szerintük fontos szempont lehet az utazás során tapasztalt komfortérzet, az utastájékoztatás minősége, valamint a jármű megjelenése, esztétikuma is.