Vágólapra másolva!
Jövőre hozhatják nyilvánosságra a Laborc Sándor és Portik Tamás találkozóiról készült aktákat a Magyar Nemzet szerint. Az NBH volt vezetője és Portik a lap szerint nem egy titkosszolgálati művelet keretei között találkozott.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet értesülése szerint Laborc Sándor nem a hivatali tevékenységével összefüggésben találkozott Portik Tamással.

A lap csütörtöki számában arról ír, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatója és a leszámolásos bűncselekmények megrendelésével gyanúsított olajvállalkozó 2007-ben és 2008-ban legalább két alkalommal egyeztetett egy budai nyilvános helyen.

A megbeszélésekről hangfelvétel készült, így Laborc Sándor az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt hiába próbálta tagadni a történteket, a volt kémfőnök lebukott - olvasható a lapban, amely szerint jövőre oldhatják fel a titkosítás alól a Laborc-Portik-aktát.

A testület az ügyben Laborc Sándoron kívül idáig két személyt hallgatott meg. Egyikük Vajtó Lajos, aki a Portik-vonalon szervezte a találkozókat. Vajtó kiváló MSZP-s kapcsolatokkal rendelkezik, a szocialista kormányok idején ő vezette a Nemzeti Lóverseny Kft.-t. Információink szerint válaszolt a bizottság kérdéseire az a férfi is, aki Laborc részéről vett részt a találkozók előkészítésében - írja a lap.

Várhatóan Szilvásy György, a Gyurcsány-kormány titkosszolgálatokat irányító minisztere is meghívót kap majd a nemzetbiztonsági bizottság ülésére. Laborc ugyanis Szilvásy hivatali ideje alatt folytatott megbeszéléseket a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Portikkal, aki az egyik leghírhedtebb olajos cég, az Energol Rt. egyik igazgatójaként a 90-es években mesés vagyonra tett szert.