Vágólapra másolva!
Százhetven szavazatot rávert a másodikként végzett kormánypárti indulóra az MSZP képviselőjelöltje a Szolnok 7-es egyéni választókörzetében kiírt időközi választáson. Az Atv.hu szerint a körzet mind a hat szavazókörében a szocialista jelöltet támogatták a legtöbben.
Vágólapra másolva!

Az atv.hu értesülései szerint mind a hat szavazókörben a szocialista jelölt győzött a Szolnok 7-es számú egyéni önkormányzati választókerületében kiírt időközi választáson.

Az MSZP-s Petrovay Zoltánra 703 szavazat érkezett, míg a Fidesz-KDNP által indított Hegyiné Mladoniczky Évára 531. A harmadik a jobbikos Kézér Tamás lett 187 vokssal, míg az LMP-s Szabó Zsolt 112, a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje, Bánvölgyi Attila12 szavazatot kapott.

A voksoláson az 5476 választópolgárból 1545 adott le érvényes szavazatot.

A győztes jelölt, a szocialista Petrovay Zoltán mérnök, tanár, a szolnoki önkormányzat pénzügyi bizottságának eddig külsős tagja.

Az alföldi megyeszékhely szandaszőlősi részében azért kellett a választást kiírni, mert a 2010-ben megválasztott képviselő, az október elsejétől Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormánybiztosnak kinevezett Kállai Mária (Fidesz) visszaadta mandátumát.

Iváncsik Imre, az MSZP Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke jelöltjük győzelme után az MTI-nek elmondta: véleménye szerint alapvető fordulat állt be hazánkban pártok megítélésében. Az emberek elégedetlenek a Fidesz politikájával, elegük van az állandó múltba való mutogatásból, és csalódtak a kormány valamint a helyi önkormányzat tevékenységében. Külön öröm számukra, hogy a választási kampányban negyven fiatal segítette munkájukat - tette hozzá.

A körzetben mind 2010-ben, mind 2006-ban a Fidesz győzött, jelentős különbséggel. 2010-ben a kormánypárti jelölt 59 százalékot kapott, míg szocialista riválisa 19-et.

A Fidesz és a KDNP a 2010-es választások óta először idén ősszel vesztített időközi választást, de akkor rögtön kettőt is: szeptember végén Dunaföldváron, az időközi polgármesterválasztást, október elején pedig a Sopron 12-es önkormányzati választókörzetében kiírt voksolást.