Előzetes letartóztatásba került az a hétfőn elfogott nagykanizsai férfi, akit állatkínzás miatt körözött a rendőrség. Az MTI információi szerint a férfi szürkemarhákat éheztetett halálra.

A járőrök Nagykanizsa belvárosában fogták el Cs. András Csabát, akivel szemben a Nagykanizsai Városi Bíróság állatkínzás vétségének elkövetése miatt bocsátott ki elfogatóparancsot. A rendőrök a férfit előállították, ezt követően pedig a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

A férfi ellen azért adtak ki elfogatóparancsot, mert a 2010 óta ellene folyó eljárásban eddig elérhetetlennek bizonyult. Nem vette át a neki címzett iratokat, nem jelent meg a hatóságok idézéseire sem, ezért döntöttek az előzetes letartóztatásáról. Az állatkínzással vádolt férfi elleni gyanúsítást időközben vétségről bűntettre minősítették át.

Az MTI más hatósági forrásból úgy értesült, hogy Cs. András Csaba ellen 2010 nyara óta folyik eljárás, miután az általa üzemeltetett nagykanizsai telepen összesen 17, az éhségtől elhullott és oszlásnak indult szürkemarha tetemet, és éhségtől legyengült állatokat találtak.