Zsaroló házaspárt fogott el a rendőrség

Vágólapra másolva!
A múlt hét pénteken elfogott, Ercsiben élő házaspár férfi tagja kábítószerrel kereskedett, egy hitelbe vásárló, késve fizető ügyfelüktől fenyegetéssel több százezer forintot zsaroltak ki.
Vágólapra másolva!

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon november közepén tett feljelentést egy fiatal, Ercsiben élő nő, akit egy helybéli házaspár zsarolt - olvasható a rendőrség honlapján. A vizsgálatok során kiderült, hogy a sértett többször vásárolt kábítószert a házaspár férfitagjától, bizonyos alkalmakkor hitelben hozta el a drogot. Miután ezek ellenértékét nem tudta megfizetni, a férfi és felesége többször megfenyegette azzal, hogy megverik, vagy megölik, ha nem fizet nekik. Később már kamatot is felszámítottak neki, amely a drogok eredeti árának többszörösére nőtt a tartozás. A zsarolások, illetve egy ütlegelés hatására azonban korábban már több százezer forintot adott át a házaspárnak.

A férfi és a nő elfogására akkor került sor, amikor a következő részletet fizette ki egy előre megbeszélt helyszínen. Elfogásukat követően lakásukban házkutatást tartottak a dunaújvárosi nyomozók. Ott több olyan eszközt - köztük kábítószergyanús anyagot, patikamérleget, névfeljegyzéseket - lefoglaltak, amik egyértelműen alátámasztják, hogy a férfi droggal kereskedett.

A zsarolók elfogásáról készült rendőrségi felvétel

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra történt előállításukat követően a nyomozók mind a nőt, mind a férfit gyanúsítottként hallgatták ki súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett miatt, míg a férfit ezen kívül visszaélés kábítószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt is. Ezt követően mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A Székesfehérvári Városi Bíróság a 29 éves bűntett előéletű ercsi férfit előzetes letartóztatásba helyezte, míg a büntetlen előéletű 28 éves ercsi nőt szabadon engedte.