Vágólapra másolva!
A Vidékfejlesztési Minisztérium azt tanácsolja mindenkinek, hogy csak megbízható helyről, zárjeggyel ellátott szeszes italt vásároljon, az elmúlt hetekben ugyanis húszezer liter metil-alkoholt loptak el a Mol telephelyeiről. Az eddig vett minták mindegyike negatív volt.
Vágólapra másolva!

Csak megbízható helyről, zárjeggyel ellátott szeszes italt vásároljanak az emberek - kérte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára a lakosságtól a kedden bejelentett metil-alkohol lopás miatt.

Kardeván Endre szerdán azt mondta: a metil-alkoholt jobb esetben üzemanyagként próbálják majd felhasználni, de félő, hogy szeszes italt készítenek belőle.

Az elmúlt két hétben Bács-Kiskun megyében a Mol Zrt. telephelyeiről ismeretlen tettesek jelentős mennyiségű, mintegy 20 000 liter metil-alkoholt loptak el.

Kardeván szerint az eset felfedezése, november 22. óta 300 mintát vettek az egész ország területén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei; az eddig feldolgozott 256 minta mindegyike negatív volt. Hozzátette: addig folytatják az ellenőrzést, amíg a tettes nyomára nem bukkannak.