Tagadta a gyilkosságot a Kozma utcai rab

Vágólapra másolva!
Kihallgatták a Kozma utcai börtönben meghalt 61 éves férfi cellatársát, aki tagadta, hogy megölte volna társát múlt pénteken. A 46 éves férfi érdemi vallomást nem tett, de ő a gyilkosság gyanúsítottja.
Vágólapra másolva!

A Kozma utcai Budapesti Fegyház és Börtönben gyanús körülmények között elhunyt rab zárkatársa gyanúsítotti kihallgatásán tagadta a gyilkosság elkövetését, de érdemi vallomást nem tett - közölte a rendőrség kedden honlapján.

Az Index.hu szerdán írt arról, hogy gyanús haláleset miatt nyomoznak a Kozma utcai börtönben. A portál meg nem erősített információi szerint a 61 éves elítéltet a zárkában társa vagy társai két napon át verték halála előtt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményében azt írta: a Budapesti Fegyház és Börtön egyik elítéltjéhez múlt pénteken rosszulléte miatt hívtak orvosi segítséget. A gyors és szakszerű orvosi beavatkozás ellenére a 61 éves fogvatartott meghalt. A helyszíni és a halottszemle során felmerült az idegenkezűség gyanúja, ezért a BRFK Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

A beszerzett adatok, információk alapján az életvédelmi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az áldozat zárkatársát. A 46 éves R. Árpád tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, érdemi vallomást azonban nem tett. A gyanúsítottal szemben a további eljárást emberölés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a BRFK Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatja le - írta a rendőrség.