Műszaki hiba miatt álltak le határok

Vágólapra másolva!
Szerverhiba miatt álltak le a magyar határátkelőhelyek szombaton este. Este nyolc és 11 között szünetelt az átkelés.
Vágólapra másolva!

A schengeni információs rendszer (SIS I) magyarországi adatbázisa szerverének műszaki hibája miatt állt le az ország valamennyi határátkelőhelyén az informatikai rendszer szombat este - közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) sajtóirodája vasárnap az MTI-vel. A szerver meghibásodása miatt a rendszer központi szolgáltatása leállt, ez okozott problémát a határátkelők informatikai rendszerében.

A közlemény szerint a szolgáltatás szombaton 20 óra 17 perckor állt le. A KEKKH szakemberei azonnal megkezdték a hiba elhárítását, és 23 óra 27 perckor helyreállt a rendszer működése, így ismét megindulhatott a forgalom a határátkelőkön.

A KEKKH tájékoztatása szerint a rendszer azóta is zavartalanul működik. A hiba körülményeinek részletes vizsgálata még folyamatban van.

Magyarország minden határátkelőhelyén, így a budapesti Liszt Ferenc reptéren is leállt az informatikai rendszer szombaton késő este, de ez a légi forgalmat nem akadályozta. Több közúti határátkelőnél - Záhonynál, Ártándnál, Beregsuránynál - azonban többórás várakozás alakult ki. A határátkelőhelyek többségénél ugyanakkor nem jeleztek torlódást szombat este.