A vállában felejtett drót szúrta szíven a szentegáti férfit

orvosi tű a beteg mellkasában, röntgen felvétel
Vágólapra másolva!
2001-ben operálták meg egy Baranya megyei férfi vállát, és az izomtartáshoz használt egyik drótdarabot benne felejtették. A tűszerű eszköz több évig vándorolt a szervezetben, amíg 2006-ban elérte és át is szúrta a szívét. A férfi túlélte, és beperelte a kórházat, nyert is kártérítést.
Vágólapra másolva!

Egy méretes fémdrót maradt egy szentegáti férfi testében műtétje után, amely azután átszúrta a szívét. Az orvosi műhiba miatt négymillió forintos kártérítést és havi 50 ezer forintos életjáradékot ítéltek meg neki - írta a Bama.hu.

A Baranya megyei férfit 2001-ben operálták meg Szigetváron, de a vállműtét során az izomrögzítéshez használt egyik hegyes, tűszerű fémdrót a szervezetében maradt, és erről nem is tájékoztatták. Legalábbis ezt állapította meg a bíróság, mivel a kórház azzal védekezett, hogy felhívták a beteg figyelmét a drótra, és vissza is hívták kontrollvizsgálatra, de ő nem jelent meg.

Az ügyvéd szerint a figyelemfelhívás valójában nem történt meg, és a beteg zárójelentése sem említi azt. Az évek során több röntgenfelvétel készült a betegről, amelyen látszott a drótdarab, mégsem figyelmeztették az orvosok.

A tű a férfi testében mozogva 2006-ban eljutott a szívéig, és át is szúrta. A beteg pert indított, amely végén hétfőn, nem jogerősen kártérítést ítéltek meg neki. A sérülése maradandó, a munkavégzést befolyásolja, ezért járt neki a tekintélyes kártérítés.